^ Back to Top

Tervetuloa kotisivuillemme

Kotonamme asustaa meidän aikuisten ja kouluikäisen poikamme lisäksi  pari dobermannia, isovillakoira, parvi pienempiä papukaijoja ja muutama suurempikin koukkunokka mahtuu sekaan. Tämä sivusto on omistettu lemmikeillemme.

Dobermanneja vuodesta 1993

Kasvatan dobermanneja pienimuotoisesti, satunnaisesti ja täysin harrastuspohjalta. Tavoitteenani on kasvattaa ensisijaisesti tasapainoisia perheenjäseniä, joiden kanssa on kiva harrastaa eri lajeja ja vähän muutakin, samoin kuin elää kivaluonteisen koiran kanssa arkielämää. Ajatuksena on myös koko ajan parantaa ja kehittää tutuksi tullutta omaa linjaani, joka on vuosien aikana tullut taustaltaan tutuksi. Pentuja meillä on erittäin harvoin. Mikäli Sinulla on kysyttävää koiristani, tulevista pentusuunnitelmista tai haluat muuten vain jutella monipuolisesta palveluskoirasta, ota reippaasti yhteyttä.

Sydäntä lähellä on ollut myös Dobermann Rescue, jonka parissa tuli vietettyä reilu vuosikymmen antaen sijaiskotiakin usealle tarvitsijalle. Myös muutamia kodinvaihtajia on tänne pysyvästikin päätynyt vuosien varrella.

Dobermanneihimme pääset tutustumaan tästä.

Isovillakoira

Perhettämme ilahduttaa myös aikuisena kodinvaihtajana tullut isovillakoira Luka, jonka tarkoitus on opettaa meitä ymmärtämään villakoiran sisintä ja kehittämään kokemustamme myös muista roduista ja niiden kanssa toimimisesta. Sen verran tämä yksilö on osoittanut hyviä ominaisuuksia, että ehkäpä ei jää tulevaisuudessa ainoaksi rotunsa edustajaksi ;)

Lukaan pääset tutustumaan tästä.

 Pienet Papukaijat - Kaijasista kajahtaa

 Kasvatan kolmea eri kaijaslajia: ruusukaijasia, viktoriankaijasia ja naamiokaijasia. Kasvatustyö on hyvin pienimuotoista ja pääosin se perustuu omaan tarpeeseen. En siis kasvata näitä sinänsä myyntitarkoituksessa, vaan keskityn muutamaan väriin, jossa  tavoitteena on saada aikaiseksi lajistandardit täyttäviä lintuja huomioiden geenipoolin laajuuden, jota ylläpidän omalta osaltani. Kaijaset ovat vieneet täysin sydämeni pieninä ja ihastuttavina papukaijoina.

Kaijasiin pääset tutustumaan tästä.

Muut Papukaijat

Perhettämme ilahduttaa myös 2 äänekästä avoparikaijaa, punainen naaras ja vihreä koiras. Kesyn ja valjaisiin sopeutuneen Edi-naaraan (ja joskus villimmän vihreän koiraankin) kanssa kierrämme jonkin verran erilaisissa tapahtumissa, messuilla ja luennoilla tehden lajia näin tutuksi ihmisille. Edi on päässyt esiintymään myös yhdelle musiikkivideolle. Pariskunta on myös pesivä, eli poikasia on luvassa satunnaisesti.

 

Harmaapapukaija Jako on itseoikeutettu maskottimme loistavine kommentteineen. Jakolla on jo ikää reilu 25 vuotta ja hän tuli meille Kaijulien sijoitusringin kautta ensin väliaikaiseen kotiin, mutta ihastutti koko perheen niin, että sai jäädä tänne pysyvästi. Nyt Jakolla on myös pari vanhempaa lajitoveria - Papu, joka on myös sijoituslintu, samaa ikäluokkaa Jakon kanssa sekä Iines, jonka historiasta ei ole tarkkaa tietoa. Nämä harmaat pellet pitävät huolen talomme huumorista. Myös Jako on kiertänyt muutamissa tapahtumissa kertomassa omaa tarinaansa ja toivottavasti näin vaikuttaen positiivisesti toisten lintujen elinoloihin, ja esiintyen myös televisiossa.

Tästä pääset tutustumaan näihin muihin papukaijoihin.

Teemme myös "kutsukeikkoja" näiden isompien siivekkäiden kanssa erilaisiin tapahtumiin lähiseudulle. Yhdistyksen mukana kierrämme joitakin messuja ja pienempiä lintupäiviä, käymme eläinkaupoissa kertomassa millainen papukaija on lemmikkinä sekä mm. eläinsuojeluyhdistysten lapsikerhot kuuluvat suuriin suosikkitapahtumiimme. Lisää aiheesta papukaijojen omalla sivulla pian.

Language Switcher

542947_3842014485987_1913765865_n.jpg

Kuvia / Pics

Poikas- & Pentu-uutisia

Tällä hetkellä ei myytäviä papukaijan poikasia.

Seuraavat mahdolliset pesinnät:

  • Avoparikaijat - seuraava pesintä syksy 2016
  • Kaijaskasvatus toistaiseksi tauolla.

 

Dobermannin pentuja ei suunnitelmissa.